Kurs med Robert Trösch

Hjem » Kurs med Robert Trösch

Hestens adferd og kommunikasjon med hest

Av Lene Rafaelsen.

blogg-2

Kurset omfatter bl.a. bakketrening, Join up/Follow up, sentrert ridning, lære å ri med halsring og det hver deltaker vil jobbe med og evnt. trenger hjelp med.

Robert Trösch er veldig opptatt av en god kommunikasjon med hesten og trening med «Natural Horsemanship»-metoder som går ut på å lese hestens språk og jobbe med hesten på en klar og rolig måte.

Jeg foretrekker denne måten å trene med hester på, ettersom man bruker forståelse og tid i forhold til å bruke tvang eller presse hesten. Det fører bare til en stresset og anspent hest som vil ha vanskeligheter med å skjønne hva du vil.

Kursdagen begynner med en lett prat om hvilke utfordringer deltakerne har og vil jobbe med, og hvilke forventinger de har til Robert og hva han kan hjelp til med.

På banen er Robert flink til å få deg til å slappe av og være fokusert på hesten og det dere arbeider med. Han er nøye på å forklare på en måte som gjør at du forstår det du gjør, og hvilke signaler du gir hesten. Robert engasjerer seg mye i arbeidet, men uten at det blir en anspenthet over det. Energien han liker å bruke i trening med hesten er lett og litt lekende. Hesten blir mer engasjert og introduksjonen til noe nytt blir spennende istedet for noe skummelt. Undervisningsmåten til Robert er behagelig og rolig, hvilket gjør at man ikke tenker over at det er andre mennesker tilstede som følger med, men klarer å være tilstede på banen og fokusert på det du holder på med.

Robert er dyktig til å lese kroppsspråk, både på deg og hesten. Det kommer godt med i en slik treningstime, og kommer med mye nyttige råd og tips til videre trening med forskjellige utfordringer og situasjoner.

Det er også interessant å følge med når andre deltakere er på banen. Her får man se fra sidelinjen de forandringene som skjer, og hvorfor det skjer.

Dette er virkelig et kurs man føler man får igjen for, og noe man kan virkelig jobbe videre med hjemme. Det er en utrolig positiv opplevelse, og noe som alle kan ha nytte av uansett hvilket nivå man ligger på.

Jeg er veldig takknemlig for opplevelsen og ovenfor de menneskene som gjorde dette kurset så mye mer enn bare det; Robert, Christel og Mads.